Mobile Menu button
X
delen:

VENTILATIE ONDERHOUD

icons

Een goed werkende mechanische ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Uw mechanische ventilatie reinigen is daarom van groot belang. Door stoffen die vrijkomen wanneer wij wassen, afwassen, douchen, koken en ademen is het noodzakelijk dat er goed geventileerd wordt.

Het belang van een goed werkende mechanische ventilatie wordt dan ook vaak onderschat. U doet er verstandig aan om uw jaarlijks de ventilator unit een onderhoudsbeurt te geven maar zeker om het jaar en iedere 5 jaar een reiniging van het hele systeem inclusief de kanalen te laten uitvoeren. Zo bent u er zeker van dat het ventilatiesysteem van uw huis naar behoren werkt en u kunt genieten van gezonde, schone en frisse lucht in uw huis.

Mechanische ventilatie

Wij adviseren de ventilatie unit (MV) jaarlijks of minstens om het jaar tegelijk met de cv-ketel (CV) schoon te maken. Om het onderhoud uit te kunnen voeren moet de afzuigventilator zich op een veilig bereikbare plaats in de woning bevinden. De prijs is € 31,-

Kanaal reiniging

Ook adviseren wij minstens één keer in de vier a vijf jaar alle kanalen van uw ventilatie MV systeem te laten reinigen. De kanalen reinigen wij via de afzuigopeningen, door middel van roterende borstels en stofafzuiging. De kanalen moeten wel zonder bouwkundige ingrepen bereikbaar zijn. Meestal is dit geen probleem. De prijs is € 120,-. Indien gewenst vervangen wij gelijk de afzuigventielen de prijs is € 15,- per stuk.

Mechanische ventilatie (MV) vervangen

Wij adviseren een mechanisch ventilatie afzuigunit van meer dan 10 jaar oud, die niet is onderhouden, te vervangen. Vanaf € 275,- (bij een standaard situatie) heeft u een nieuwe zuinige ITHO CVE ECO-Fan unit, waarmee u minstens 75% op energie verbruik bespaart ten opzichte van een oude draaistroom unit.

Warmte Terug Win (WTW)

Heeft u in plaats van MV een Warmte Terug Win Unit (WTW) dan is het, om hier voordeel van te blijven behouden, belangrijk deze jaarlijks of minstens om het jaar schoon te maken. De prijs hiervoor is € 145,- (laat u dat gelijk met het cv onderhoud doen dan is de prijs € 120,-)

Inregelen Warmte Terug Win (WTW) systeem

Veel WTW systemen blijken niet of niet correct ingeregeld te zijn, waardoor het comfort en de besparing negatief beïnvloed wordt. Wij kunnen tegelijk met het reinigen van de kanalen het WTW systeem opnieuw inregelen, met gebruikmaking van speciale luchtmeetapparatuur middels de aanwezige ventielen. De prijs inclusief kanaal reiniging hiervoor is € 350,-

MV of WTW?

In de praktijk blijkt dat men niet weet of er een MV of WTW unit in de woning aanwezig is. Met behulp van onderstaande foto's heeft u een idee van wat er zich in uw woning bevindt. De MV unit is meestal niet meer dan 40cm in het vierkant. De WTW unit daarentegen kan wel 100cm in het vierkant zijn.

Mechanische ventilatie (MV):

Ventilatie-unit MV units

Warmte Terug Win (WTW):

WTW units


Direct een abonnement ga naar het online bestel formulier.

klik hier voor het online bestel formulier1. CV KETEL VERVANGEN

icons

De cv-ketel is één van de belangrijkste maar ook één van de meest energie verbruikende apparaten. Is uw CV ketel rond de 15 jaar oud dan is vervanging zeker aan te raden. Vanwege energieverbruik en zekerheid.

Lees meer...

2. CV KETEL ONDERHOUDEN

icons

De cv-ketel is één van de meest storingsgevoelige apparaten in uw woning. Uit de praktijk blijkt dat de meeste onvoorziene kosten hieruit voortkomen. Onderhoud is de jaarlijkse controle en inspectie van het toestel.

Lees meer...

3. ABONNEMENT BESTELLEN

icons

Als u zich heeft aangemeld en wij hebben u ingepland voor de 1e onderhoudsbeurt en u krijgt een storing vóór de 1e onderhoudsbeurt dan kunt u al een beroep op ons doen. Wij berekenen u dan wel de voorrijkosten en arbeidstijd voor het verhelpen van de storing.

Lees meer...